Lotos Restaurant
Restaurace
Vstupte do světa nových chutí a vůní moderní čínské kuchyně a podělte se s přáteli o nový zážitek. Díky tradičnímu čínskému stolování, které spočívá v podávání jídel doprostřed stolu můžete ochutnat různé druhy jídla ať už jídelními hůlkami nebo klasickým příborem.
Všechny pokrmy vychází z tradičních čínských receptur, které jsou profesionálně upraveny speciálně pro evropské chutě. Tyto speciality pro Vás připravuje český šéf kuchař, který vařil pod vedením čínských mistrů a obsluhuje Vás český personál.
Věříme, že si vyberete z naší nabídky a přejeme Vám příjemný gastronomický
zážitek.
Fotogalerie
Nabídka jídel
POLÉVKY
1. Jemně pikantní kyselá polévka s bambusovými plátky 43,-
2. Kukuřičná polévka s kuřecím masem 43,-
3. Kuřecí vývar s knedlíčky Won Ton plněnými kuřecím masem 49,-
4. Kachní vývar se skleněnými nudlemi 49,-
PREDKRMY a DIM SUM
5. Jarní závitky (2kusy) 63,-
plněné zeleninou a houbami, podávané se švestkovou omáčkou
6. Křupavé smažené krevety (2 kusy) 85,-
obalené v orientálním těstíčku se sezamovo-octovou sójovou omáčkou
7. Har Kau (4 kusy) 90,-
pařené knedlíčky s krevetovým pyré a bambusovými plátky s čilli sójovou omáčkou
8. Shui Mai (4 kusy) 75,-
kuřecí knedlíčky na páře s mrkví, houbami a červenou paprikou, servírované s čilli sójovou omáčkou
9. Zha Guo-Tie (4 kusy) 75,-
smažené vepřové knedlíčky plněné čínským zelím a kari, servírované se sójovou omáčkou
10. Dokřupava smažené Kalamáry kořeněné bylinkovou solí 83,-
11. Lotos variace 210,-
Jarní závitky (2 kusy) / Křupavé smažené krevety (2 kusy) /
Dokřupava smažené kalamáry
12. Dim Sum variace 210,-
Har Kau (4 kusy) / Shui Mai (4 kusy) / Zha Guo-Tie (4 kusy)
DARY MOŘE
13. Filet pstruha připraveného na páře 119,-
se zázvorem, houbami a jarní cibulkou
14. Smažené tresčí kousky 133,-
s jarní zeleninou a česnekem
15. Krevety ve sladko-kyselé omáčce 320,-
s paprikou tří barev, ananasem a líčím
16. Restované krevety v pikantní omáčce 320,-
se sekanou paprikou, zázvorem a česnekem
17. Restované krevety s brokolicí, zázvorem a mrkví 320,-
SPECIALITY ŠÉFA KUCHYNE
18. Pečené žebírka v medové barbecue omáčce sypané mandlovými lupínky 119,-
19. Vepřové kousky ve sladkokyselé omáčce s barevnou paprikou,
ananasem a líčím 148,-
20. Nudličky z vepřové panenky v ústřicové omáčce
s česnekema čínskými houbami 148,-
21. Pikantní směs z vepřové panenky s bambusovými plátky a houbami 148,-
22. Nudličky z hovězí svíčkové s černým pepřem, paprikou a ořechy 220,-
23. Nudličky z hovězí svíčkové na bramborovém julien a zázvoru 220,-
24. Křupavé kousky z hovězí svíčkové přelité pikantní barbecue omáčkou 220,-
25. Nudličky z hovězí svíčkové v kořeněné omáčce se sladkou cibulí
a badyánem 220,-
26. Kuřecí kousky ve sladko-kyselé omáčce s paprikou, ananasem a líčím 129,-
27. Křupavý kuřecí plátek v citronové omáčce 119,-
28. Kuřecí kousky na sečuánský způsob s bambusovými plátky a chilli 129,-
29. Kuřecí kousky s omáčkou z černých sójových bobů s paprikou a česnekem 129,-
30. Pečená pekingská kachna 1/2 kachny / 1 celá kachna 260,- / 520,-
servírovaná s placičkami, okurkou, jarní cibulkou a Hoi Sin omáčkou
ZELENINOVÁ JÍDLA
31. Restovaná zelenina s česnekem 65,-
32. Smažené Tofu ve sladko-kyselé omáčce 129,-
33. Smažené Tofu s restovanou jarní zeleninou 129,-
34. Dušené špenátové listy s houbami shitake 73,-
NUDLE A RÝŽE
35. Smažená rýže s vajíčkem a sekanou zeleninou 69,-
36. Rýže Yeung Chow s baby krevetkami, BBQ vepřovým masem a zeleninou 85,-
37. „Fookin“ rýže s vajíčkem, baby krevetkami a sekanými rajčaty 79,-
38. Dušená jasmínová rýže 28,-
39. Smažené vaječné nudle se zeleninou a sójovou omáčkou 69,-
40. Singapůrské rýžové nudle se zeleninou, kari, krevetkami
a BBQ vepřovým masem 85,-
41. Široké rýžové nudle se zeleninou a ústřicovou omáčkou 75,-
návštěva restaurace LOTOS
Tak jsem také navštívil restauraci v Ostravě LOTOS RESTAURANT. Na nenápadném místě směrem na hlavní vlakové nádraží při pravé straně u tramvajové zastávky. Netrvalo dlouho, po krátkém "brejkování" jsem restauraci našel. Pár schůdků do patra, velký hlad, trochu nedočkavosti a je to tady. Vzdušné a velmi světlé prostory, které jsou rozděleny do dvou částí. Vybral jsem si stůl u okna, ale restaurace byla vevnitř natolik příjemná, že ani nevím, jaký byl výhled.
Pravdou je, že v restauraci bylo kromě mě +1 asi dalších jen pět hostů. No nevadí, každá restaurace potřebuje svůj čas. Jídelní lístek pro mě idelání - velmi stroze a inteligentně rozdělen. Hned jsem byl nadšen a měl jsem vybráno. Jako předkrm jsem testnul vepřové masové knedlíčky s octovou omáčkou (v páře). Velkej začátek. Co dál. Kuřecí kousky ve sladko-kyselé omáčce s kousky litchi. Jako přílohu smaženou rýží s vajíčkem, přístě vyberu jiný druh rýže. Jako další mls přinesla obsluha dezértík (bonus) - litchi s citrónovým sorbetem. Dobrá korunka na závěr. Horní patro mělo nirvanu - kyselý sorbet a sladké litchi. Co více si přát.
Na ostravské poměry musím celou koncepci velmi pochválit, interiér super - trochu si hraje na "nóbl" , odratí to část zákazníků , obsluha na jedničku a jídlo úplně v pořádku. Celkový učet pro dvě osoby s pitím byl směšných 620 Kč. Doporučuji....
MIRKA
BYLA JSEM V TÉTO RESTAURACI S MANŽELEM A BYLA JSEM VELMI PŘEKVAPENA. VELMI DOBŘE VAŘÍ.....
čína
zvláštní interiér , výborné jídlo... bravo....