La Rotonde
Restaurace
Elegantní restaurace ve stylu art deco a držitel několika ocenění, La Rotonde, nabízí vynikající výběr pokrmů z mezinárodní i místní tradiční kuchyně. Naši talentovaní šéfkuchaři jsou schopni z Vašeho oběda a večeře vytvořit kulinářský zázrak, na který nikdy nezapomenete. V letních měsících je možné posedět při neformální večeři na nově rekonstruované venkovní terase. Neděle jsou již několik let ve znamení populárního jazz brunche a páteční večery jsou věnovány tanci ve stylu swingu.
Otevírací hodiny
Super snídaňový bufet: 6.30 – 10.30
Oběd a večeře: poledne – 22.30
Restaurace se umístila na 7. místě v žebříčku nejlepších restaurací dle českého průvodce pro gurmány Maurerův výběr Grand Restaurant 2009 a na 3. místě ve stejném žebříčku v roce 2007.
Nabídka jídel
PŘEDKRMY
Terina z kachních jater Kč 180
podávaná s grilovanou brioškou a cibulovou marmeládou
Buvolí mozzarella Kč 190
s rajčátky, avokádem, rukolou a bazalkovým pestem
(vegetariánské, nízkokalorické, nízkotučné)
Tatarák z lososa Kč 210
s marinovanou cuketou a malým salátkem z bylinek
(nízkotučné)
Vitello Tonnato Kč 210
s tuňákovo-kaparovou omáčkou
POLÉVKY
Silný kuřecí vývar Kč 100
s kořenovou zeleninou a tortelinkami
Tomatový krém Kč 120
podávaný s bruschettou s ricottou a bazalkou
(vegetariánské, nízkokalorické, nízkotučné)
Francouzská cibulová polévka Kč 150
gratinovaná sýrem Gruyere
SALÁTY
Míchaný listový salát se zeleninou, Kč 180
balsamikovým octem a panenským olivovým olejem
(vegetariánské, nízkokalorické, nízkotučné)
předkrmová porce Kč 130
Salát z jarních listů Kč 190
a marinovaného fenyklu s grapefruitem a dýňovým olejem
(vegetariánské, nízkokalorické, nízkotučné)
předkrmová porce Kč 140
Rukolový salát s gratinovaným kozím sýrem Kč 250
podávaný se sušenými rajčaty a balsamico dresinkem
(nízkokalorické, nízkotučné)
předkrmová porce Kč 190
Caesar salát s Tandoori kuřecími prsíčky Kč 270
podávaný s křupavou slaninou, česnekovými krutóny a parmesánem
Caesar salát s krevetami grilovanými na česneku Kč 350
podávaný s křupavou slaninou, česnekovými krutóny a parmesánem
TĚSTOVINY
Špagety “Chitarra” Kč 210
s krémovou omáčkou se slaninou pancetta a organickým pepřem
předkrmová porce Kč 160
Penne Rigatte s čerstvým tuňákem Kč 270
Pachino rajčaty a bazalkou
(nízkotučné)
předkrmová porce Kč 190
HLAVNÍ CHODY
Kuřecí palliard Kč 280
podávaný s tagliatelle a smetanovo-tomatovou omáčkou
Vepřová panenka glazírovaná medem a koriandrem Kč 290
podávaná s bramborovými noky a kapustou
(Česká klasika)
Konfitované kachní stehno Kč 330
s dušeným červeným zelím a domácím bramborovým knedlíkem
(Česká klasika)
"Svíčková" Kč 350
s brusinkami, podávaná s výběrem domácích knedlíků
(Česká klasika)
Skotský losos Kč 380
s raviolami plněnými mořskými plody, špenátem a omáčkou z korýšů
Telecí řízek Kč 390
s bramborovým pyré a okurkovým salátem se zakysanou smetanou a koprem
(Česká klasika)
Tuňák v sezamové krustě Kč 450
s wok zeleninou a tempurou
(nízkokalorické, nízkotučné)
TRADIČNÍ ALCRON POKRMY
Salát z kraba královského Kč 390
S avokádem a tomatovou salsou
(nízkoenergetické)
Humrový Bisque Kč 280
s armagnacem a grilovanými artyčoky
Tagliata z hovězí svíčkové Kč 850
podávaná s ragú ze sezónní zeleniny a brambor
DEZERTY
Zapečené palačinky Kč 120
plněné tvarohem a rozinkami
Plovoucí ostrov Kč 120
podávaný s vanilkovou zmrzlinou a lesním ovocem
Ovocný talíř Kč 130
se sorbetem z lesního ovoce
Mandlové tiramisu; Kč 170
mascarpone a jemné piškoty ochucené Amarettem
Čokoládový fondant Kč 190
s mátovým sorbetem
Tradiční Crème Brullèe Kč 190
s pomerančovým ragú
Výběr českých a mezinárodních sýrů Kč 210
s ovocnou marmeládou a ořechovým chlebem
DIgestiVY (4cl)
Plum Brandy/ Slivovice Kč 150
Pear Brandy/ Hruškovice Kč 150
•••••••
Grappa Marzadro Kč 150
Jacopo Poli Barrique 1995 Kč 300
•••••••
The Macallan 25 years old Kč 990
Glenfiddich12 years old Kč 290
The Balvenie 10 years old Kč 290
•••••••
Amaretto Di Saronno Kč 150
Bailey’s Kč 150
Grand Marnier Kč 190
Sambuca Kč 150
•••••••
Rémy Martin V.S.O.P. Kč 350
Hennessy X.O. Kč 990
Rémy Martin X.O. Kč 990
•••••••
Taylor's (White, Ruby, Tawny) Kč 100
Fonseca Bin 27 Kč 160
Dow's 10 years Kč 200
Dow's 20 years Kč 350
Dow's 40 years Kč 950
Jerez Xérez sherry cream Kč 200
Valdespino, El Candado Kč 200
CARPACCIO
Vegetariánské
Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem, Kč 150
piniovými oříšky a grilovaným artyčokem
Rybí
Tuňákové carpaccio s wasabi, Kč 230
marinovaným zázvorem a tobiko kaviárem
Carpaccio z mušlí svatého Jakuba Kč 380
s květákovým pyré a lanýžovým olejem
Lososové carpaccio Kč 190
s omáčkou z hořčice Meaux a medu s koprem a grilovanou brioškou
Masové
Tradiční hovězí carpaccio Kč 240
s parmezánem zrajícím 24 měsíců, balsamikovým octem a bylinkovým salátem
Telecí carpaccio „Vitello Tonnato“ Kč 240
s krémovou tuňákovou omáčkou a kapary v tempuře
Sladké
Ananasové carpaccio Kč 140
s kokosovou zmrzlinou
DOPORUČENÍ ŠÉFKUCHAŘE
tříchodové menu za 650 Kč
Terina z kachních jater
podávaná s grilovanou brioškou a cibulovou marmeládou
"Svíčková"
s brusinkami, podávaná s výběrem domácích knedlíků
(Česká klasika)
Mandlové tiramisu;
mascarpone a jemné piškoty ochucené Amarettem