right_col_icon1.gifZámek Zábřeh - Zámecká Pivnice

Restaurace

Zámecká pivnice přináší „české pivo“ v nejlepší formě.

Náš domácí pivovar vaří tradiční nepasterizovaný, nefiltrovaný ležák s malým obsahem kvasnic. Jedinečným zážitkem může být rovněž prohlídka pivovaru, která je po předchozí domluvě možná v doprovodu našeho sládka.
K lahodnému chmelovému moku jsou připraveny tradiční speciality české kuchyně.
K ještě lepšímu vychutnání pro sportovní fanoušky velkoplošné televize.
Kontakt
Ulice a číslo: 
U Zámku 42/1
Město: 
Ostrava
Kraje a velká města: 
Ostrava-město
PSČ: 
70030
Telefon: 
554819411
Detail restaurace
Typ restaurace: 
staročeské a historické restaurace
Letní zahrádka: 
Máme zahrádku
Extra salonek: 
Máme extra salónek
Dětský koutek: 
Nemáme
Vegetarián. jídla: 
Vaříme vegetariánská jídla
Pořádání akcí: 
Pořádáme akce
Wi-fi: 
Máme wi-fi připojení
TV: 
Máme TV
Klimatizace: 
Nemáme
Nekuřácká: 
Jsme nekuřáci
Parkování: 
Máme Parkoviště
Výběr vína: 
Máme výběr vín
Platba kartou: 
Bereme platební karty

Fotogalerie

fotka
fotka
fotka
fotka

Nabídka jídel

Týdenní menu: 

Jarní speciality

8.4. – 26.4.2009
 

Předkrm

  • Domácí těstovinové taštičky plněné čerstvým medvědím česnekem na listech                                       69,-
     salátu z lístků mladého špenátu zakápnutým vinagretem
  • Salát z rukoly, polníčku a špenátu s tvarohovo-pažitkovým dresinkem,                                                 89,-
     podávaný s pečenými rajčátky a jehněčími frikadelami

 

Polévka

  • Jarní zeleninový vývar s hráškem, mrkví, řapíkatým celerem s  „kapáním „ a pažitkou                        49,-
     

 

Hlavní chod

  • Ragů z mladého jehňátka s jarní zeleninou podávané s domácím plněným chlebem                          199,-
  • Kůzlečí roláda provoněná rozmarýnem, tymiánem a šalvějí s pečenými novými                                   179,-bramborami ve slupce s česnekovou majonézou, polníčkový salát
  • Duet jehněčí kýty a plece pečený na kořenové zelenině s bylinkami, na dušeném                                 249,-
    smetanovém špenátu, podávaný se „špeclemi“ s jehněčím glacé
  • Čerstvé jehněčí kotletky kořeněné mořskou solí pečené na grilu, karamelizovaná                                489,-
    čekanka, snítky salátu rukola a silný jehněčí sos
  • Jehněčí závin v lístovém těstě podávaný s pečným tuřínem, hlávkový salát s praženým                       129,-
     špekem
  • 400g Pečené jarní kuřátko v porcelánu s čerstvými bylinkami, novými bramborami                              199,- s máslem, doplněné kytičkou hlávkového salátu

 

Desert

  • Plátky pomeranče macerované v likéru Cointreau máčené v hořké čokoládě (75%),                            79,-
     doplněné jemnou smetanovou pěnou

 

 

 


Dobrou chuť Vám přeje šéfkuchař p.Lukáš Bulíček a jeho parta!

Jídelníček: 

PŘEDKRMY & SPECIALITY K PIVU 
STARTERS & BEST WITH BEER

  • 150g Salát z tence krájené červené řepy a  polníčku se zálivkou vinagrete, doplněný kousky
    grilovaných kachních jater v medu                                                                                                                               99,-

    Thin sliced beet-root and  corn salad with vinagrete sauce, accompanied with baked
    duck liver with honney 
  • 100g Carpaccio z mladého býčka zastříknuté extra panenským olivovým olejem, podávané s                       179,-
     medvědími capari, sypané hoblinkami sýru „Grand Moravia“ s kapkou balsamikové redukce,
    podávaný s rozpečenou bagetou

    Young beef carpaccio with extra virgin olive oil  served with
    capari, Moravian parmigiano cheese,
    acceto-balsamico and fresh baguette
  • 150g Škvarková pomazánka s pečenými jablky, mladou cibulkou a rozpečeným zámeckým chlebem           69,-
    Pork fat and spring onion butter served with baked apples, young onion and home-made bread
  • 100g Nakládané tvarůžky v pikantní marinádě z tmavého piva s červenou cibulkou                                         79,-
    a domácím zámeckým chlebem

    Pickled, melow, Czech „tvarůžky“ cheese in a piquant dark beer marinade with red onion
    and home made
    bread
  • 100g Tatarák z hovězí svíčkové ,,udělej si sám/a“ se všemi potřebnými ingrediencemi a kapkou 179,-
    pivovice, sypaný sýrem Grand moravia a toasty

    Beef tartar with all the trimmings, a dropp of beer brandy, cheese „Grand Moravia“, served with toasts
  • 600g Pečená vysoká žebra ,,Spare ribs“, podlévaná černým pivem, podávaná s čerstvým                              179,-
    křenem, hořčicí a domácím chlebem

    Roasted pork ribs basted with our own dark beer serve with horseradish, mustard and bread

 

 

POLÉVKY
SOUPS

  • Silná hovězí polévka s domácími nudlemi a játrovým knedlíkem                                                                          59,-
    Home made strong beef broth with liver dumpling and noodles
  • Netradiční česnečka provoněná tvarůžkem doplněná o žloutek a chlebové krutóny                                       49,-
    Garlick soup with egg yolk, traditional Czech „tvarůžky“ cheese and croutons
  • „Sekýrková polévka“ – domácí bramboračka se zeleninou, špekem a sušenými hříbky                                   59,-
    Traditional potatoe soup with speck, vegetable and dryed mushrooms

Z KUCHYNĚ NAŠICH BABIČEK
GRANDMA´S FAVOURITES

  • „Česká svíčková na smetaně“, špikované hovězí zadní s jemnou smetanovou omáčkou,                                 179,-
    podávaná s karlovarským knedlíkem

    Larded beef  with a fine cream sauce and „Karlsbad“ dumplings
  • 170g „Zámecký hovězí guláš“ s černým pivem, podávaný se špekovými knedlíky a doplněný o     179,-
    červenou cibuli a feferóny

    Home-made beef goulash in a  dark beer and dried mushrooms sauce accompanied by bacon
    dumplings, red onion and pickled peppers

 

  • 300g „Zámecký řízek“ - řízek s vepřové panenky smažený na sádle, podávaný s  bramborovým   199,-
    salátem prostým majonézy, nebo šťouchaným bramborem a kytičkou trhaných salátů

    300g Chateau „Wienerschnitzel“ from sirloin of pork, fried on lard, served with
     home made potatoe salad or with mushed potatoes and posy of lettuce

ZÁMECKÁ KUCHYNĚ
CHÂTEAU SPECIALITIES

  • Hovězí steak z uruguayské svíčkové na cibulovo-česnekovém ragú, se špalkem grilované slaniny, pečeným rajčetem  a domácími bramborovými hranolkami                                                                            200g                      449,-
                                                                                                                                                                                300g                      549,-

    Uruguay sirloin of beef steak, with onion-garlick ragou, grilled bacon and tomato,  
     home-made pomes-frites
  • Grilované medailonky z hovězí svíčkové, podávané s dýňovo-bramborovým pureé,                                        289,-
    romaneskem a vinnou redukcí

    Sirloin of beef medallions roasted, with pumpkim-potatoe pureé, romanesco
    vegetable and wine reduction
  • 200g Medailónky z vepřové panenky, se smetanovou omáčkou z lesních hříbků,                                             249,-
    podávané s mačkanými bramborami pečenými ve slupce                      

    Sirloin of pork medallions roasted, with fine creamy sauce with mushrooms, served
    with mushed potatoes boiled in skin
  • Steak z kuřecích prsíček marinovaný ,  s karotkou, zelenými fazolovými lusky a                                                179,-
     kukuřičnými klásky pečenými na másle, servírovaný s domácími fritovanými dukátky                   

    Brest of chicken steak with herbs marinated, served with buttery carrot, green beans
    and ear corn, with home-made potatoe crisp
  • 400g Pečené mladé kuřátko v porcelánu s čerstvými bylinkami, celými bramborami                                      199,-
    s máslem, doplněné kytičkou hlávkového salátu

    Whole young roost chicken in porcelain with fresh herbs, potatoe in skin and butter,
    completed  with a flower of lettuce
  • 170g Grilovaná bažantí prsíčka odleželá v mořidle z kořenové zeleniny, podávaná s                                        269,-
    teplým salátkem ze zelené čočky a zámeckými bramborovými kroketami

    Roasted breast of pheasant in root vegetable marinated, served with warm salad of
    green lentils and chteau croquets
  • Garnýrovaný jehněčí hřebínek podávaný v kombinaci s houbovým purée a omáčkou                                     359,-
     demi glace, doplněný o  pečené bramborové lupínky 

    Braised lamb saddle with mushroom pureé and demi glacé, served with potatoe crisp
  • 200g Konfitované králičí stehno – pomalu pečené v oleji podávané s pureé ze zeleného                               249,-
    hrášku a polentovými nočky

    Leg of rabbit in confit, served with green peace pureé and polenta gnocchi

DOMÁCÍ TĚSTOVINY
HOME-MADE PASTA

  • Domácí těstoviny  s medailónky z vepřové panenky a  smetanovou omáčkou z lesních hříbků                      249,-
    Home-made pasta with sirloin of pork medallions roasted and  fine creamy mushrooms sauce
  • Domácí těstoviny s kousky grilovaných kuřecích prsíček a špenátovými listy dušenými na másle  139,-
    Home-made pasta with grilled chicken breast and spinach leaves stewed in butter

Z ŘEK A RYBNÍKŮ

FROM  RIVERS AND PONDS
 

  • Filé ze štiky, pošírované v rybí várce s kořenovou zeleninou, podávané s bylinkovými                                    199,-
    polentovými noky

    Fillet of Pike braised in root vegetable broth, served with polenta&herbs gnocchi
  • Lín smažený v pivním těstíčku, podávaný na zeleninovém hnízdě s citrónovým konfitem                              229,-
    a omáčkou z hrubozrnné hořčice a medu

    Tench fish fillet fried in beer batter, served with stewed vegetable, lemon confit and
    mustard-honney sauce

 

ZE ZAHRÁDKY

FROM THE GARDEN
 

  • ,,César salad“ – Trhané listy římského salátu s dressingem z ančoviček a hořčice, s grilovanými     139,-
    kuřecími prsíčky, hoblinami parmazánu, krutóny a rozpečenou bagetou

    „Caesar“ Salad – romanesco lettuce  with an anchovy dressing, grilled breast of chicken,
    parmesan cheese, croutons and baked baguette
  • Selský salát z brambor, anglické slaniny, kukuřičných klásků, rajčat, zelených fazolek a                       99,-
    lístků trhaných salátů přelitých sladkokyselou zálivkou

    „Farm“ salad with potatoes, bacon, ear-corn, tomatoes, green beans and choppy green
    salad leaves with sour-sweet dressing
  • „Tradiční hlávkový salát“  - listy hlávkového salátu přelité octovou zálivkou a sypané špekem                        39,-
    „Czech lettuce salad“ – salad leaves with sour-sweet dressing and speck

SLADKÉ DOBROTY
SWEET TREATS

  • Domácí „české“ tvarohové buchty s vanilkovým krémem                                                                                      59,-
    Home-made „Czech“ curd stuffed buns with vanilia sauce
  • Pistáciová zmrzlina se selským jogurtem, přelitá lesním medem, sypaná pistáciemi a                                     59,-
    dekorovaná vlažnými malinami

    Pistacchio ice-cream cream with farm yoghurt, honey, pistachio and warm rasberries
  • Domácí lívance se skořicí, pečeným jablkem a javorovým sirupem                                                                       59,-
    Home-made griddlecake with cinnamon, baked apple and maple syrup

 

½ porce bude účtováno 70% ceny.

Jídla pro Vás připravuje šéfkuchař pan Lukáš Bulíček se svým týmem. 

Food prepared by chef Mr. Lukáš Bulíček with his team

Ceny jsou vč. DPH 19% / Prices incl. WAT 19%