Hotel Komorní hůrka
Restaurace
Hotelová restaurace v Komorní hůrce Vás zve do elegantního interieru s kapacitou 80 míst. Za příznivého počasí nabízíme posezení na venkovní letní terase pro 36 osob. Restaurace se zapojila do programu Czech Specials na propagaci české tradiční kuchyně a ve své nabídce drží denně např. národní specialitu svíčkovou na smetaně s houskovým knedlíkem, dále regionální speciality jako Karlovarský guláš, nebo např. Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou. Samostatným programem jsou steakové víkendy, kdy si host sám zvolí z jakého masa mu steak připravíme, jak velký, způsob propečení a v neposlední řadě čím ho chce doplnit.
Nabízíme rovněž denní menu z hotových jídel a domácích moučníků.
Z nápojů jmenujme Plzeňský Prazdroj, světlý i tmavý Budvar, nebo např. točenou Kofolu. Dále si můžete vybrat z vinného lístku o který se stará jedno z největších vinařstí Znovín.
Fotogalerie
Nabídka jídel
Studené předkrmy:
75g Tresčí játra položená na listu salátu, s cibulo- limetkovým pestem a rozpékaným toastem 80,-
50g Jemně krájená parmská šunka s grilovanou paprikou a nakládanou olivou, sypaná parmazánem 95,-
Polévky:
0,33l Silný hovězí bujon s masovým knedlíčkem plněným sýrem 30,-
0,33l Francouzská cibulačka podávaná s toastem zapečeným s tymiánovým sýrem 30,-
0,33l Tomatová krémová polévka zjemněná kapkou ginu a kopečkem kysané smetany 35,-
0,33l Dle denní nabídky 30,-
Teplé předkrmy:
100g Gratinovaný chřest s parmskou šunkou, holandskou omáčkou
a sýrem 85,-
Ryby:
150g Kapr na černém pivě se švestkovou omáčkou, podávaný se šťouchaným bramborem 160,-
180g Losos pečený v obalu s mladou cibulkou a jemnou zeleninkou, podávaný s bramborem pečeným ve folii a bylinkovým tvarohem 195,-
200g Pstruh pečený na pánvi , přelitý bylinkovým máslem podávaný s mladou karotkou a petrželovým brambůrkem 170,-
Těstoviny a salátové mísy
250g Pestrobarevná vřetena s kuřecím masem a brokolicí, zapečená se sýrem 90,-
250g Gnocchi s kouksy skotského lososa a listovým špenátem v jemné smetanové omáčce 95,-
250g Řecký salát s kukřecími kouksy Gyros, ovčím sýrem a olivami 95,-
250g Salát Neptun s tuňákem, vařeným vejcem a krevetkami 95,-
Bezmasá jídla
200g Smažený lilek ve vinném těstíčku se sýrem, podávaný se šťouchným bramborem 110,-
250g Barevné těstoviny se sušenými tomaty, česnekem a mozarellou 95,-
Specialita šéfkuchaře
300g ,,Entrecote Double" dvojitý steak z argentinské roštěné, podávaný s mexickými fazolemi dušenými s rajčaty a pečeným bramborem 380,-
Speciality z grilu a pánve
200g Steak z argentinské roštěné, s bylinkovým máslem, cibulovými kroužky podávaný s pečeným bramborem a česnekovo - bylinkovým tvarohem 260,-
200g Vepřová kotleta na grilu se snopkem fazolových lusků ve slanině s bernskou omáčkou a bramborovými rösti 165,-
200g Medailonky s panenské svíčkové v anglické slanině, s císařskou zeleninou, portskouomáčkou s mandlemi a česnekem, se šťouchaným bramborem 195,-
150g Kuřecí prso ve vinném těstíčku, zapečené s parmskou šunkou a camembertem, položené na zelených nudlích a přelité tomatovo-celerovou omáčkou 165,-
150g Marinovaný kuřecí steak v medové krustě s pomerančem a bramborovými kroketami 160,-
150g Kuřecí roládka plněná listovým špenátem a mandlemi na sýrové omáčce, podávaná s kuskusem ovoněným česnekem a kukuřicí 160,-
Řízkové variace
150g Vídeňský- vepřový nebo kuřecí, s řezem citronu a míchaným salátem 120,-
150g Švýcarský -zapečený s třemi druhy sýra, podávaný s rösti přelitý jemnou sýrovou omáčkou 135,-
150g Myslivecký - se smetanovými žampiony a máslovými špeclemi 130,-
Tradiční české speciality
150g Svíčková na smetaně , řádně protkaná slaninou, s brusinkovým terčíkem, šlehanou smetanou a houskovým knedlíkem 155,-
150g Karlovarský guláš s variací knedlíků
145,-
300g Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou 115,-
150g Pečené vepřové špalky s kysaným zelím a bramboráčky 135,-
200g Pečená vepřová panenka na česneku, s bramborovým pyré s kroupami a majoránkou, doplněné mladou grilovanou cibulkou 220,-
Přílohy
200g Brambory petrželkové s máslem 25,-
200g Brambory restované s cibulkou 25,-
150g Šťouchané brambory 30,-
150g Smažené hranolky 25,-
150g Smažené bramborové pusinky (krokety) 25,-
150g Rýže 25,-
150g Vařené těstoviny 25,-
Toust bílý 5,-
Omáčky
50g Tatarská omáčka 20,-
50g Česneková omáčka 20,-
50g Ďábelská omáčka 20,-
Přílohové saláty
200g Míchaný 40,-
180g Šopský 50,-
Zmrzliny a moučníky
Zmrzliny - dle naší zmrzlinové karty
Jemné lívanečky z podmáslí, prokládané horkými povidly a zdobené kopečkem kysané smetany a oříšky 50,-
Smažené křížaly ( sušené švestky) v těstíčku, marinované v rumu a plněné mandlí, posazené na kopečku oříškové zmrzliny 60,-